Uppgörelse

Jag läser inga bokbloggar just nu.
Jag saknar dom, men känner en viss… ja… stress av att jag inte läser i den utsträckning jag skulle vilja.
Och kanske ännu mer att jag inte läser böcker jag gillar. Ska snart rapportera om den senaste tidens läsning, men tänkte först skriva om vad jag ägnar mig åt.

Jag läser bloggar som inspirerar och irriterar mig. Jag sorterar dem efter ”Personligheter”, ”Pyssel”, ”Mat” och ”Antika”. Och det finns så många jag irriterar mig på! Som jag måste fortsätta läsa trots att de gör mig så sur. Jag tänker inte nämna dem, istället väljer jag att sprida kärlek och respekt.

Matbloggarna irriterar mig inte alls, speciellt Den bruna maten gillar jag skarpt. Imponeras av att de provar sig igenom alla vedervärdiga recept. Grisknorrsmåltiden har jag visat för kanske alla jag känner. Det är galet.

Pysslarna suckar jag mest åt. Hur orkar de? Och vad gör de med allt de tillverkar? Yllefodral med broderier till mobilen, konstiga sjalar och så vidare. Mest tycker jag om Loppberga som väver mattor (och säljer dom).

Bland personligheterna hittar man personer jag känner och gillar, personer jag fascineras av som UnderbaraClara och Sandra. Den sistnämnda blir jag mest glad av. Gillar att hon kör sitt race och är både glad och allvarlig. Vi har inget gemensamt, men jag gillar henne ändå.
UnderbaraClara läser jag av fascination, jag uppskattar verkligen hur hon står på sig och jag tycker det är sjukt hur hon attackeras fram och tillbaka; för att hon anses leda hemmafru-trenden (när det inte är sant), när hon är öppen om sin graviditet och känslorna där omkring och folk blir som tokiga och tycker att hon ska tänka på dom som inte kan få barn.. WTF?!
Och den senaste märkliga händelsen när folk anser sig ha rätt att få se barnet, veta vad det har för kön och vad det ska heta. Jag förstår inte… Lev era egna liv istället för någon annans.
Men all respekt att hon tar diskussionerna och hanterar dem så bra. Det skulle inte jag göra.

Sen kommer vi då till min favorithata-kategori, nämligen antikbloggarna.
Jag läser Femtiotalsjakten med stort intresse. Den är informativ och mänsklig. En vanlig människa som gillar en stil och som har ett sunt intresse.
Sen har vi alla dom andra… som visar upp spaltkilometrar med saker som de köper bara för att köpa. ”Nu har jag köpt min 75:te vas i Domino-serien. Den ska stå tillsammans med 800 andra saker som jag tycker passar bra i mitt vardagsrum.” ”Idag var jag på 30 loppisar och det är sååå jobbigt att alla är så intresserade av loppisar.”
Det är ju fint att människor har intressen, men det kan ju gå till överdrift. Jag får någon känsla av mer pengar än stil… Mer medveten om trender än egen känsla… men det kanske bara är jag.

Snart ska jag börja läsa bokbloggar igen och tänka snälla tankar om litteraturen.

2 reaktioner till “Uppgörelse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s