Taking the downtown train.

I går träffade jag bror med sambo, som är här på barnfri semester Eftersom, framförallt, min bror är en vinprovare av rang så sågs vi vid Terrenos Vinotek på Scheelegatan.
Ett lite märkligt, men roligt koncept. Man köper kort med valfri mängd pengar på, sen väljer man själv hur mycket man vill ha av varje vin. Vi hade en rejäl vinprovningsrunda och provade antagligen alla vin dom hade. Glasen gick runt bordet och storebror antecknade i sin bok.
För första gången så kunde jag faktiskt förstå det där med vinprovning. Det var en helt ny värld som öppnade sig. Dom tyckte nog att det var lika roligt. Både för att dom ju är intresserade av det här, men också för att jag visade mig intresserad och inte helt okunnig. Ett vin, en australiensisk shiraz, smakade som Kungen av Danmark. Den var en vinnare tillsammans med ett friskt flädrigt vitt vin och en dessertvin som var somrigt och melonigt.
Maten gav också många pluspoäng. Kronärtskocksdip med sesamsgrissini till förrätt. En grillad tonfisk som var alldeles perfekt med tomatsallad och grymma liguriska oliver till varmrätt och sen som avslutning en liten, naggandes god körsbärstryffel.

Gott vin. God mat. Trevligt sällskap. Nya kunskaper.
Vissa dagar är det extra gott att leva.

amon-ra.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s